Blogs
Zelfwaardering brengt je werkgeluk
Gelukkige mensen hebben meer energie, ze staan positiever in het leven. Ook zijn ze meer betrokken bij hun werk. Daarnaast hebben ze meer zelfwaardering, waardoor ze meer...
Lees meer
Waarom payroll een goed idee is (en wanneer zéker niet)
Wie zoekt op “payroll” of zelfs “payroll en horeca”, maar ook "payroll en poppodia" of "payroll en festivals", ziet snel zoekresultaten. Volop specialisten die voor een...
Lees meer
5 redenen waarom Kolibrie jou gaat helpen bij de opstart van jouw horecaonderneming!
Open jij binnenkort een gloednieuwe horecaonderneming? Super tof! Een beetje spannend is het wel, vooral in de huidige tijd. Wat worden de nieuwe maatregelen? Zou je...
Lees meer
De 4 meest voorkomende vooroordelen over payroll
Vraag op straat aan willekeurige mensen waar ze aan denken wanneer je het woord ‘payroll’ noemt. Waarschijnlijk benoemen ze dan weinig zekerheid, slechte arbeidsvoorwaarden,...
Lees meer
Zo zorg je ervoor dat personeel bij jou wil werken
Je hebt waarschijnlijk een lastige tijd gehad. Je zaak is tijdens een groot deel van de coronacrisis gesloten geweest en die thuisbezorging van je gerechten bracht toch niet...
Lees meer
Terug op de planken en op naar hybride theaters!
Voor alle theaters en poppodia is de corona periode een zware tijd geweest. Een tijd die veel onzekerheid en onduidelijkheid met zich meebracht. Zo ook voor Posttheater...
Lees meer
Kolibrie geeft je medewerkers een gedragsanalyse
Loopt het niet helemaal lekker op de werkvloer van je zaak? Of heb je het gevoel dat je medewerkers meer potentie hebben? Leer dan je medewerkers nog beter kennen...
Lees meer
Zo ga je om met verzuim door corona
Het zijn waarschijnlijk zware tijden voor je. Ook al is je terras nu open, dit brengt lang niet hetzelfde op als gewoonlijk. Mogelijk heb je de pijnlijke keuze moeten maken...
Lees meer
6 tips om je terras coronaproof te maken
Het is bijna zover, je terras mag bijna open! Eindelijk, je gasten genieten weer van bitterballen (dat kan ook prima vóór 6 uur) met een fris biertje of een heerlijke lunch...
Lees meer
Weigert een gast een mondkapje te dragen? Zo train je je personeel om daarmee om te gaan!
Omgaan met lastige situaties als jouw terras eindelijk weer open mag.
Lees meer
Stappenplan: Zo trek jij (nu) goed horecapersoneel naar je toe!
Vorig jaar heb je waarschijnlijk medewerkers moeten laten gaan, in sommige gevallen hoefde dit gelukkig niet. Maar nu de horeca weer zo goed als volledig open is, komt een...
Lees meer
8 tips om je social media kanalen te blijven vullen
Zo blijf je ook online verbonden met je gasten (ookal is je zaak weer geopend)
Lees meer
Dit is wat succesvolle horecabedrijven doen om het hoofd boven water te houden
7 kant-en-klare ideeën om de omzet in jouw restaurant of café vandaag nog een boost te geven.
Lees meer
Horeca is economie in het klein
Michel Reijnders is eigenaar van Aan de Meule, een horecabedrijf in het Zuid-Limburgse Beek. Hij ervaart corona als vechten tegen verschillende vijanden.
Lees meer
Samen de weg zoeken
We hebben rotsvast vertrouwen in ondernemend Nederland en we worden oprecht blij van alle creatieve initiatieven die we voorbij zien komen. Toch hebben ook wij soms tranen...
Lees meer
Ze komen terug!
Beste horecaondernemer,
Natuurlijk ben je flink chagrijnig geweest, heb je alles en iedereen verwenst en een heleboel woorden geroepen die ik hier niet zal herhalen...
Lees meer
Teamspirit, ook nu!
Heftige tijden! En in het midden van deze storm, heb ik één advies. Vergeet jouw medewerkers niet.
Lees meer
Kritiek belonen
Geef de medewerker die het meest kritisch is, loonsverhoging. Niet om hem of haar de mond te snoeren of te paaien, maar omdat positieve kritiek je verder brengt als bedrijf...
Lees meer
Verandering als enige constante
Onze branche verandert voortdurend. Ik neem je even mee. Grenzen verdwijnen en traditionele schotten verplaatsen zich. Branchevervaging, brancheverbreding, blurring. Maakt...
Lees meer
Heb het lef om jezelf kwetsbaar op te stellen
Zet een groep medewerkers bij elkaar en je hebt een team. Toch? Als mensen op één werkvloer staan, gaan ze vanzelf samenwerken. Of niet? En als de leider heel hard roept dat...
Lees meer
On-the-go
Op de Horecava proef je de toekomst. Ik neem je alvast even mee in trends en ontwikkelingen.
Lees meer
Concurreren met tijd
Of de Horecava te vergelijken is met een horecabedrijf? Goede vraag. Ja en nee. Natuurlijk: we ontvangen gasten. Gasten die we een prettig verblijf willen bezorgen en...
Lees meer
Vertel hoe gaaf het is!
Je kent het ongetwijfeld. Die ene tafel met dat zure mens. Die pinnige tante waar de rest van het gezelschap zich aan ergert. Jij ook. Weg is jouw glimlach. Jouw werkplezier...
Lees meer
Stamtafel
Belangrijk in ieder horecabedrijf: de stamtafel. Tijdloos en te vinden in vrijwel ieder horeca-interieur. De stamtafel in mijn eerste horecabedrijf staat mij levendig voor...
Lees meer
Speciaalbier: doe-het-nu!
Je bent gewaarschuwd: ik kan uren praten over bier. Over de smaak - of beter gezegd: de smaken - van bier en over de brouwerswereld. Over bieren zó bitter dat je tanden gaan...
Lees meer
Zwemmen doe je samen
What’s going on? De instroom in de horeca is minimaal, de uitstroom lijkt maximaal én de branche groeit. Kijk naar een stad als Rotterdam. In 2018 kwamen er 138 restaurants...
Lees meer
Leren à la Netflix
Laat ik met de deur in huis vallen. ‘Leren’ heeft niet altijd een positieve afdronk. Iedereen praat over persoonlijke ontwikkeling, iedereen is voorstander van een leven...
Lees meer
Ze snappen het niet
Ik hoor regelmatig horecaondernemers verzuchten dat de buitenwereld het niet snapt. Maar als ik doorvraag naar die misvattingen, krijg ik meestal een vaag antwoord. De...
Lees meer















Meer berichten
Minder berichten