Home    /    Blogs

Blogs

Terug op de planken en op naar hybride theaters! Voor alle theaters en poppodia is de corona periode een zware tijd geweest. Een tijd die veel onzekerheid en onduidelijkheid met zich meebracht. Zo ook voor Posttheater... Lees meer Kolibrie geeft je medewerkers een gedragsanalyse Loopt het niet helemaal lekker op de werkvloer van je zaak? Of heb je het gevoel dat je medewerkers meer potentie hebben? Leer dan je medewerkers nog beter kennen... Lees meer Zo ga je om met verzuim door corona Het zijn waarschijnlijk zware tijden voor je. Ook al is je terras nu open, dit brengt lang niet hetzelfde op als gewoonlijk. Mogelijk heb je de pijnlijke keuze moeten maken... Lees meer 6 tips om je terras coronaproof te maken Het is bijna zover, je terras mag bijna open! Eindelijk, je gasten genieten weer van bitterballen (dat kan ook prima vóór 6 uur) met een fris biertje of een heerlijke lunch... Lees meer Weigert een gast een mondkapje te dragen? Zo train je je personeel om daarmee om te gaan! Omgaan met lastige situaties als jouw terras eindelijk weer open mag. Lees meer Stappenplan: Zo trek jij (straks) goed horecapersoneel naar je toe! Misschien heb je medewerkers moeten laten gaan, misschien hoefde dit niet. Maar er komt een moment dat jij (weer) goed personeel nodig hebt. Betrouwbare mensen, met hart... Lees meer 8 tips om je social media kanalen te blijven vullen Zo blijf je toch verbonden met je gasten (ook al mag je nog niet open) Lees meer Dit is wat succesvolle horecabedrijven doen om het hoofd boven water te houden 7 kant-en-klare ideeën om de omzet in jouw restaurant of café vandaag nog een boost te geven. Lees meer Horeca is economie in het klein Michel Reijnders Michel Reijnders is eigenaar van Aan de Meule, een horecabedrijf in het Zuid-Limburgse Beek. Hij ervaart corona als vechten tegen verschillende vijanden. Lees meer Samen de weg zoeken Susan Blankestijn We hebben rotsvast vertrouwen in ondernemend Nederland en we worden oprecht blij van alle creatieve initiatieven die we voorbij zien komen. Toch hebben ook wij soms tranen... Lees meer Ze komen terug! Ton Lenting Beste horecaondernemer,   Natuurlijk ben je flink chagrijnig geweest, heb je alles en iedereen verwenst en een heleboel woorden geroepen die ik hier niet zal herhalen... Lees meer Teamspirit, ook nu! Angelique Torres Heftige tijden! En in het midden van deze storm, heb ik één advies. Vergeet jouw medewerkers niet. Lees meer Kritiek belonen Angelique Torres Geef de medewerker die het meest kritisch is, loonsverhoging. Niet om hem of haar de mond te snoeren of te paaien, maar omdat positieve kritiek je verder brengt als bedrijf... Lees meer Verandering als enige constante Hugo Maat Onze branche verandert voortdurend. Ik neem je even mee. Grenzen verdwijnen en traditionele schotten verplaatsen zich. Branchevervaging, brancheverbreding, blurring. Maakt... Lees meer Heb het lef om jezelf kwetsbaar op te stellen Angelique Torres Zet een groep medewerkers bij elkaar en je hebt een team. Toch? Als mensen op één werkvloer staan, gaan ze vanzelf samenwerken. Of niet? En als de leider heel hard roept dat... Lees meer On-the-go Luuk Scholte Op de Horecava proef je de toekomst. Ik neem je alvast even mee in trends en ontwikkelingen. Lees meer Concurreren met tijd Luuk Scholte Of de Horecava te vergelijken is met een horecabedrijf? Goede vraag. Ja en nee. Natuurlijk: we ontvangen gasten. Gasten die we een prettig verblijf willen bezorgen en... Lees meer Vertel hoe gaaf het is! Milo Berlijn Je kent het ongetwijfeld. Die ene tafel met dat zure mens. Die pinnige tante waar de rest van het gezelschap zich aan ergert. Jij ook. Weg is jouw glimlach. Jouw werkplezier... Lees meer Stamtafel Ton Lenting Belangrijk in ieder horecabedrijf: de stamtafel. Tijdloos en te vinden in vrijwel ieder horeca-interieur. De stamtafel in mijn eerste horecabedrijf staat mij levendig voor... Lees meer Speciaalbier: doe-het-nu! Alain Schepers Je bent gewaarschuwd: ik kan uren praten over bier. Over de smaak - of beter gezegd: de smaken - van bier en over de brouwerswereld. Over bieren zó bitter dat je tanden gaan... Lees meer Zwemmen doe je samen Dick van Ostaden What’s going on? De instroom in de horeca is minimaal, de uitstroom lijkt maximaal én de branche groeit. Kijk naar een stad als Rotterdam. In 2018 kwamen er 138 restaurants... Lees meer Leren à la Netflix Wendy Jacobs Laat ik met de deur in huis vallen. ‘Leren’ heeft niet altijd een positieve afdronk. Iedereen praat over persoonlijke ontwikkeling, iedereen is voorstander van een leven... Lees meer Ze snappen het niet Ton Lenting Ik hoor regelmatig horecaondernemers verzuchten dat de buitenwereld het niet snapt. Maar als ik doorvraag naar die misvattingen, krijg ik meestal een vaag antwoord. De... Lees meer
Meer berichten
Minder berichten

Welkom! Kolibrie deelt cookies uit wanneer u een van onze websites bezoekt.

Sorry, geen lange vingers, biscuits of gevulde koeken die uw eetlust bederven. Maar kleine (tijdelijke) tekstbestanden voor uw pc.
Dankzij cookies hoeft u niet steeds dezelfde informatie in te voeren of te downloaden wanneer u bij ons terugkomt. Lekker handig!
Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke en statistiek-cookies helpen ons de site te verbeteren.
Wilt u liever een optimaal werkende website? Laat dan alle vinkjes staan. Meer info

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing
Akkoord