Home    /    HRM Diensten

HRM diensten

De nieuwe generatie medewerkers hecht steeds meer waarde aan flexibel werken, vrije tijd en ontwikkeling van zowel zichzelf als het bedrijf. De moderne werkgever is dan ook een inspirator en motivator die leiding geeft op basis van talenten.

 

Download brochure

Met deze talenten moet u dus aan de slag door meer aandacht te besteden aan hun ontwikkeling.
Dat zorgt er vervolgens ook voor dat het aantrekkelijker wordt om in de horeca te gaan werken en er te komen. Bent u in staat de juiste mensen aan te trekken, ze te ontwikkelen en ze gelukkig te maken? Wij adviseren, trainen en coachen ondernemers op het gebied van geluk op de werkvloer.


Het aanbod van Kolibrie volgt de verschillende fases van medewerkers in uw horecabedrijf. Iedere fase kent zijn eigen uitdagingen. We lichten u hieronder graag kort toe wat Kolibrie in deze verschillende fases voor u kan betekenen.

Instroom
Doorstroom
Uitstroom
Kolibrie Academy
Databank

Focus op talent, persoonlijkheid & gedrag

Voor u als ondernemer is het altijd weer een uitdaging om de juiste medewerkers te werven en selecteren. Niet alleen bent u op zoek naar de meest geschikte kandidaat voor de functie, maar ook naar de persoon die het beste bij uw bedrijf past; medewerkers zijn immers het visitekaartje van uw organisatie. Vanuit de missie en visie van Kolibrie zijn daarom niet alleen vakmatige kwaliteiten van belang, maar spelen ook competenties en ontwikkelingsmogelijkheden van potentiële medewerkers een rol. Uw organisatie staat of valt met ‘de juiste persoon op de juiste plek’, het is daarom essentieel om bij het aannemen van medewerkers ook te begrijpen wie iemand is.

 • Werving & Selectie portal
  Kolibrie beschikt over een online vacature portal waar vraag en aanbod samenkomen. Op deze manier kunnen we effectief medewerkers en ondernemers samenbrengen.
 • Leidraad en formulieren sollicitatiegesprek
  Heeft de sollicitant de juiste competenties, talenten en ambities én past hij/zij in uw bedrijfscultuur? Kolibrie beschikt over een gespreksleidraad en sollicitatieformulieren om u te ondersteunen tijdens het gesprek en de afwegingen naderhand.
 • Assessments
  Kolibrie biedt verschillende assessments: persoonlijke analyses die u informatie geven over de talenten van uw kandidaat zodat u de juiste keuze kunt maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een PPA Analyse.

Happy people, better for business

Daar gelooft Kolibrie in. Uit onderzoek blijkt dat gelukkige medewerkers 31% productiever, 300% creatiever en 66% minder ziek zijn. Kolibrie gelooft niet in het traditionele functioneringsgesprek. Immers: een moderne organisatie geeft en vraagt voortdurend feedback, niet alleen tijdens een fuctioneringsgesprek. De hedendaagse werkgever is een inspirator en motivator die leiding geeft op basis van talenten. Hoe kan en wil een medewerker zich ontwikkelen? Welke talenten dragen bij aan uw doelstellingen en uw organisatie? Hoe zorgt u dat medewerkers gelukkig worden en blijven? Welke opleidingen sluiten hierbij aan? Kolibrie gaat met u op zoek naar het antwoord op deze vragen.
 

 • Workshop

  In nauwe samenwerking met Lenting en Partners biedt Kolibrie de workshop Happy People, better for business aan. Hiermee adviseert, traint en coacht Kolibrie ondernemers op het gebied van geluk op de werkvloer. De nadruk ligt hierbij op bedrijven waar de ondernemer sterk betrokken is bij de menselijke factor op de werkvloer. Daarbij wordt er diep ingegaan op onderzoek naar gelukkige werkplekken en zult u zien dat er een grote kloof is ontstaan tussen de babyboomers en de millenials. Kolibrie gelooft in lof over de jeugd in plaats van klagen over de jeugd. Daar is zelfreflectie voor nodig waarbij de horecaondernemer een spiegel wordt voorgehouden en men door gedragsverandering, binnen hun authenticiteit, transformeert van baas naar leider. Oftewel bewust leiderschap. Dat u als ondernemer aan uw managers laat zien dat het niet de kunst is om te doen of u alles al weet, maar dat het juist draait om nieuwsgierigheid, uitproberen, fouten maken, leren en bijsturen. Weten of men gewaardeerd wordt, of ze mogen bijdragen, wat dat dan is of had moeten zijn, oftewel duidelijkheid in de doelstellingen. Daarom worden tijdens de workshop doelstellingen SMARTI gemaakt, waarbij u inzicht krijgt in het belang van inspirerende afspraken die bijdragen aan het geluk op de werkvloer. Daarnaast wordt er aandacht besteedt aan het ontwikkelen van inspirerende missies en visies waarbij de mens centraal staat. Tenslotte wordt er met u, middels talent/en team analyses, gekeken welke mensen op welke plek het meest gelukkig worden en welke teams het meest synergetisch zijn. 

   

 • Ontwikkelformulieren
  In een ontwikkelgesprek staat uw medewerker centraal. Waar liggen behoeftes en ambities? Hoe denkt uw medewerker over het teamgevoel, zijn/haar taken en verantwoordelijkheden etc.? Kortom: een goed gesprek dat veel meer oplevert dan een functionerings- of beoordelingsgesprek. Kolibrie biedt u formulieren aan waarmee u een leidraad voor een goed ontwikkelgesprek in handen heeft.
 • Assessments
  De Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) geeft inzicht in het werkgedrag van mensen. Duidelijk wordt welk type werkzaamheden het beste passen bij iemands natuurlijke talenten, wat diens motivatoren zijn in het werk en of er eventuele valkuilen aanwezig zijn. Zo kunnen we eruit opmaken of iemand graag samenwerkt met anderen of liever alleen, en of diegene leiderschapskwaliteiten heeft of zich liever laat leiden. Belangrijk is dat een organisatie optimaal gebruik maakt van iemands kwaliteiten om daarmee die persoon dat te laten doen waar hij of zij sterk in is. Daarnaast bieden we ook een ontwikkelvermogen analyse en emotionele intelligentie analyse aan.
 • Vitaliteitsmanagement & Arbodienstverlening
  Organisaties die werk maken van de gezondheid van hun medewerkers, plukken daar direct de vruchten van. Mensen werken met plezier en stralen dat uit. Er is minder ziekteverzuim en de productiviteit is hoger. Kolibrie is uw adviseur in Arbodienstverlening. Wij bieden u complete ondersteuning op het gebied van verzuim. Kolibrie beschikt daarbij over een uitgebreid netwerk van deskundigen en heeft korte lijnen met het UWV. Wij communiceren direct met u, uw medewerker en externe instanties en richten ons op een zo spoedig mogelijke terugkeer van zieke medewerkers.
 • Horeca is topsport
  Een succesvol bedrijf begint met een gezonde leider, een coach die lekker in zijn vel zit, een ondernemer met een fitte en actieve instelling. Samen met KHN en Lenting en Partners heeft Kolibrie een sportief platform opgericht bestaande uit een aantal hardloopwedstrijden. Naast het gezonde aspect vormen deze evenementen een uitgelezen kans voor horecaondernemers en -medewerkers om hun netwerk te vergroten en kennis uit te wisselen met collega's.

Maak uw evaluatie waardevol

Het vertrek van medewerkers in goede banen leiden, oftewel het managen van uitstroom, is ook onderdeel van goed werkgeverschap. Dit draagt bij aan het imago van uw bedrijf. Bovendien kan een vertrek hoge kosten met zich meebrengen, hetgeen een extra reden kan zijn om hier zorgvuldig mee om te gaan. Kolibrie adviseert u daarom een exitgesprek te voeren met de vertrekkende medewerker. Een dergelijk evaluatiegesprek kan waardevolle informatie opleveren voor uw organisatie en een bijdrage leveren aan de verstandhouding met uw oud-medewerker. De kans dat de medewerker zich verbonden zal blijven voelen met uw bedrijf wordt groter. Hij/zij zal uw bedrijf dan ook eerder positief aandragen bij anderen en wellicht de deur op een kier houden voor de toekomst.

 

 • Leidraad exitgesprek
  Medewerkers kunnen allerlei redenen hebben om te vertrekken. Soms is het een vrijwillig vertrek, soms is iemand gedwongen te vertrekken. Wat de reden en stemming ook mogen zijn, Kolibrie kan u voorzien van een leidraad die u helpt een exitgesprek in goede banen te leiden en waardevolle informatie uit dit gesprek te halen.

Kolibrie Academy

De Kolibrie Academy biedt trainingen voor medewerkers en ondernemers. Door op deze manier te investeren in uw medewerkers, kunt u medewerkers boeien en aan u binden. Bovendien investeert u in uw organisatie en verbetert u uw bedrijf. Daarnaast biedt Kolibrie opleidingen voor ondernemers. Een succesvol ondernemer werkt namelijk niet alleen ín de zaak, maar ook áán de zaak.

Voor meer informatie over ondersteuning van Kolibrie bij uw salarisadministratie, klik op bijgaande link.

 

 • Trainingen ondernemers
  ‚ÄčKolibrie werkt samen met diverse partners en kan voor u onderstaande trainingen verzorgen:
  • Actief Ondernemerschap
   In samenwerking met Lenting en Partners verzorgen wij de training 'Actief Ondernemerschap'. Tijdens deze training komen alle aspecten van het ondernemerschap aan de orde.
  • Gastvrijheidstraining
   In samenwerking met BlueEgg bieden wij een Gastvrijheidstraining aan. In deze training staan gasten centraal. Doelstelling is om uw gasten zich (nog meer) welkom te laten voelen.
  • Online E-trainingen
   In samenwerking met GoodHabitz bieden wij u gratis online trainingen aan op het gebied van o.a. persoonlijke ontwikkeling, communicatie, management, etc.
 • Individuele coaching
  Heeft u behoefte aan een professioneel klankbord of een kritische sparring-partner? Naast de diverse trainingen is ook individuele coaching mogelijk.

Databank

Kolibrie biedt u toegang tot haar eigen HRM databank: XpertHR Checkit. Diverse HRM data zijn voor u beschikbaar via een eigen login.

Wilt u ook gebruik maken van onze databank? Vul dan via bijgaande link het inschrijfformulier in!

 • Vakinformatie
  De databank biedt u toegang tot HR gerelateerde, relevante vakinformatie.
 • HRM formulieren
  U krijgt beschikking over formulieren die u ondersteunen bij een aantal HRM processen, zoals sollicitatie- en ontwikkelgesprekken.
 • HRM nieuws
  U wordt op de hoogte gehouden van het meest up to date nieuws uit de branche.
Als u onze website gebruikt, krijgt u van ons cookiesSluiten