Home    /    Blogs    /    Ze komen terug!

Ze komen terug!

Beste horecaondernemer,
 

Natuurlijk ben je flink chagrijnig geweest, heb je alles en iedereen verwenst en een heleboel woorden geroepen die ik hier niet zal herhalen. Maar ik hoop dat je je daarna weer herpakt hebt. Dat je de koe bij de hoorns gevat hebt en een plan de campagne hebt gemaakt. Want hoe frustrerend deze corona-crisis ook is: als ondernemer moet je er staan, in beeld zijn, er zijn voor medewerkers en laten zien dat je vertrouwen hebt in de toekomst. Ook nu. Beter gezegd: juist nu.

Onze koning sprak over het eenzaamheidsvirus en ik heb het graag over het enthousiasme-virus. Want horeca is gezelligheid. Horeca is sfeer. En mensen hebben horeca nodig, zo is de afgelopen weken wel gebleken. Mensen hebben behoefte aan een plek om elkaar te ontmoeten. Een plek om met vriendinnen te lunchen, met collega’s de week af te sluiten of met vrienden schouder aan schouder een glas bier te drinken. Als de deuren weer open mogen, zullen gasten even aftasten en voorzichtig zijn, maar ze komen terug. Zorg dus dat je daar klaar voor bent. Dat jouw bedrijf staat als een huis, beter dan ooit tevoren.
 

Deze periode is dé periode voor achterstallig onderhoud. Ik heb al heel wat foto’s gezien van horecabedrijven waar terrastafels gelakt worden of wanden een andere kleur krijgen. Na een week of twee ben je klaar met klussen en dan komt er tijd voor scholing. Tal van organisaties, zoals het SVH en KHN, stellen e-learnings ter beschikking. Doe er je voordeel mee. Ook dat is een soort van achterstallig onderhoud. En houd je gasten op de hoogte. Blijf in beeld en zorg voor een glimlach op hun gezicht. Post filmpjes, organiseer een online pubquiz of houd een wijnproeverij via skype. Creëer goodwill en gebruik humor. Dát is horeca en dat hebben jouw gasten nodig. Ook nu.
 

Succes!

Over de auteur

Ton Lenting (1955) werkt sinds 1974 in de horeca. Hij opende in 1979 zijn eerste bedrijf: café De Stoof in Nijmegen. Hij kreeg de smaak van het ondernemen te pakken en bezat onder meer ook Café de Fuik, Café de Fiets, Café Restaurant de Waag, Restaurant en partycentrum de Goffertboerderij en een cateringbedrijf voor grootschalige evenementen. Naast het ondernemerschap begon Ton Lenting in 1990 horeca training en adviesbureau Lenting & Partners. Sindsdien verzorgt hij cursussen & opleidingen, coacht ondernemers en ondersteunt bedrijven bij het verbeteren van de bedrijfsvoering.

Lees meer
Lees minder
Vorige 3 / 15 Volgende

Welkom! Kolibrie deelt cookies uit wanneer u een van onze websites bezoekt.

Sorry, geen lange vingers, biscuits of gevulde koeken die uw eetlust bederven. Maar kleine (tijdelijke) tekstbestanden voor uw pc.
Dankzij cookies hoeft u niet steeds dezelfde informatie in te voeren of te downloaden wanneer u bij ons terugkomt. Lekker handig!
Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke en statistiek-cookies helpen ons de site te verbeteren.
Wilt u liever een optimaal werkende website? Laat dan alle vinkjes staan. Meer info

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing
Akkoord