Home    /    Branches    /    Horeca

Payrolling in de horecabranche

De (seizoens) horeca is bij uitstek een branche waar behoefte is aan een hoge mate van flexibiliteit met betrekking tot het personeel. Stel je bent de eigenaar van een café of restaurant en er wordt lekker weer voorspeld. Dan wil je snel kunnen schakelen met het inzetten van medewerkers, want als je terras vol zit wil je al je gasten kunnen bedienen. Of je hebt je eigen catering bedrijf en je wilt medewerkers inzetten voor een bepaald evenement. Ook dan ben je sterk afhankelijk van werk op flexibele basis.

In de horeca gaat de inzet van personeel gepaard met verschillende factoren, denk bijvoorbeeld aan seizoensgebonden werk, het weer of een bepaald evenement. Daarnaast wordt er geregeld gewerkt met een wisselend personeelsbestand, nulurencontracten, onregelmatige werktijden en parttimers. Dit leidt ertoe dat de personeels- en salarisadministratie een behoorlijke klus kan zijn en dus ook veel tijd in beslag neemt. Wil jij minder tijd besteden aan de gehele administratie en meer aan andere zaken; zoals het zijn van de perfecte gastheer- of vrouw? Kies dan voor onze payroll services; succes gegarandeerd!

Download ons e-book!

Zo trek jij wel personeel aan

Download ons e-book
Payrolling in de horecabranche Payrolling in de horecabranche

Zijn jullie actief voor elk type onderneming binnen de horecabranche?
 

Yes, dat zijn we zeker! Enkele voorbeelden van horeca ondernemingen waar wij actief voor zijn:

  • Café's
  • Restaurants
  • Hotels
  • Lunchrooms
  • Koffie- en theehuizen
  • Catering bedrijven
  • Cafetaria’s
  • Snackbars
  • Strandpaviljoens

 

En ga zo maar door! Zie je jouw type onderneming hier niet tussenstaan of ben je actief in de recreatiebranche? Geen zorgen, neem gerust contact met ons. Wij leveren namelijk maatwerk om jou zo goed mogelijk te ontzorgen, ongeacht jouw branche.

 

Wat zijn de voordelen van payroll in de horecabranche?
 

Besparing van tijd & kosten

Als je ervoor kiest om gebruik te maken van Kolibrie Payroll, nemen wij vanaf dat moment je gehele salaris- en personeelsadministratie én het handelen naar wetgeving en cao van je over. Wij volgen daarbij altijd de cao die aansluit bij jouw horeca onderneming en verzorgen alle contractuele verplichtingen die je hebt als werkgever. Dat klinkt goed toch? Daarnaast zijn wij verantwoordelijk voor de zorg én kosten omtrent risico’s zoals ziekte, ontslag, juridische kosten en leegloop. Hierdoor kun jij je als ondernemer weer focussen op zaken die je echt belangrijk vindt; je core business of het starten van een nieuwe vestiging bijvoorbeeld. Ook ben je geen tijd meer kwijt aan het bijhouden van eventuele veranderingen in wet-en regelgeving of cao. Wij doen dit namelijk allemaal voor je. Wij zijn up-to-date en zorgen ervoor dat jouw medewerkers altijd, en op de juiste manier verloond worden.

 

Behoud van binding met je medewerkers

Een groot bijkomstig voordeel van payrolling, is dat je voor een bepaald deel zelf de touwtjes in handen houdt. Je bepaalt namelijk zelf welke medewerkers, wanneer, hoe vaak en tegen welk loon voor je komen werken. De werving en selectie blijft in je eigen beheer. De gehele administratie daaromheen, die verzorgen wij. Daarnaast stuur je zelf het personeel aan en verzorg je de dagelijkse planning. Hierdoor behoud je het contact en de binding met je personeel, wel zo prettig toch? Wil je ook graag het stukje werving en selectie overdragen? Dan hebben wij goed nieuws; ook dit kunnen wij voor je doen. Dit valt namelijk onder onze dienstverlening ‘uitzenden’ .

 

Geen risico bij ziekte

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er binnen je organisatie sprake is van ziekteverzuim. Wanneer je gebruik maakt van Kolibrie Payroll is dit niet langer iets waar jij je als werkgever druk over hoeft te maken. Dit risico ligt dan namelijk bij ons. Dus wordt een van je medewerkers ziek? Dan hoef jij niet langer deze kosten door te betalen; hier zijn wij dan verantwoordelijk voor. Daarnaast verzorgen wij ook het contact met de bedrijfsarts, het UWV of eventuele andere instanties, om te zorgen dat jouw topper zo snel mogelijk weer aan het werk kan. Ideaal toch?

 

Waarom payroll via Kolibrie?
 

Specialistisch & transparant

Kolibrie is al sinds 1994 actief als dé payroll specialist in de horecabranche. Ook hebben wij onze diensten uitgebreid naar diverse andere branches. Wij staan bekend om onze transparantie. En kleine lettertjes? Daar doen wij niet aan. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij altijd weet waar je aan toe bent. Daarnaast werken wij met all-in tarieven, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Jouw medewerkers zijn onze prioriteit en wij zorgen ervoor dat ze prettig kunnen werken, zonder enige zorgen over salaris.

 

Groei staat voorop

Wij vinden het belangrijk dat jouw medewerkers zich kunnen ontwikkelen, want wanneer je personeel groeit, groeit je onderneming. Wij dragen daar dan ook graag een steentje aan bij. Zodra je gebruik maakt van onze payroll services, krijgt al je personeel onbeperkt toegang tot meer dan 100 online trainingen via GoodHabitz; de online opleider van Nederland. Van een training ‘klantgerichtheid’ tot een training ‘persoonlijke effectiviteit’. Er is een uitgebreid aanbod, zodat er altijd de juiste training voor je personeel tussen zit. The sky is the limit!

 

Collectieve ongevallen- & zorgverzekering

Wanneer je gebruikt maakt van onze dienstverlening, neemt je personeel automatisch deel aan de Collectieve Ongevallen Verzekering (COV). Daarnaast bieden wij ze een aantrekkelijke collectiviteitskorting bij zorg-verzekeraar CZ. Ben je bang dat het overstappen van zorgverzekering voor veel gedoe kan zorgen?
Nee hoor, bij ons is dat allemaal zo geregeld.

 

Heb je nog vragen over het inzetten van payrolling in de horecabranche of jouw type horecaonderneming? Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten staan voor je klaar!

 

Ik wil graag een vrijblijvende afspraak
Ik ontvang graag een brochure

Door invullen van dit formulier gaat u akkoord met gebruik van uw gegevens door Kolibrie (zie privacy statement).

Payrolling in de horecabranche Payrolling in de horecabranche

Cookies

Om je beter te helpen gebruiken wij cookies. Naast de functionele cookies, waardoor de website goed werkt, plaatsen wj ook analytische cookies.

Tevens plaatsen wij marketing cookies waardoor wij en derde partijen jouw internetgedrag kunnen volgen. Meer weten? Lees hier alles over de cookies.

Wil je een optimale website gebruiken, dan is het nodig alle cookies te accepteren. Dat doe je door op "akkoord" te klikken. Indien je kiest voor weigeren, plaatsen wij alleen de functionele en analytische cookies!

Akkoord