Home    /    Corona

Invloed coronavirus op horecabranche

Het coronavirus roert zich nu al meer dan een jaar in ons land en eindelijk lijkt er licht aan het einde van de tunnel te zijn.

 

Het sterk dalende aantal besmettingen en mensen in het ziekenhuis en het stijgende aantal vaccinaties zorgt ervoor dat de maatregelen steeds verder kunnen worden versoepeld. Het kabinet verwacht dat het aantal coronabesmettingen en mensen die met corona in het ziekenhuis liggen nog verder zal dalen de komende weken, o.a. door het huidige vaccinatieprogramma. Daarom hebben zij besloten dat vanaf 26 juni de maatregelingen verder versoepeld kunnen worden volgens het eerder gepresenteerde openingsplan.

 

Hieronder kondigen we de laatste maatregelen aan en benoemen we de meest gestelde vragen:

Maatregelen vanuit de overheid voor de horecabranche

 

Vanaf 25 september gelden er weer een aantal coronamaatregelen. Wij hebben alle regels voor je op een rijtje gezet!
 

Restaurants & cafés, recreatie binnen & buiten

  • De 1,5 meter afstand kan worden losgelaten
  • Registratie en gezondheidscheck zijn verplicht
  • Gasten dienen een coronatoegangsbewijs te laten zien
  • Horecazaken mogen tot maximaal 00:00 de deuren openen

Evenementen

Evenementen zijn per 25 september toegestaan met een coronatoegangsbewijs.

 

Het moge duidelijk zijn dat het coronavirus de horecabranche ongenadig hard geraakt heeft. Toch is het einde bijna in zicht en is het tijd weer na te denken over de toekomst. Om je daarbij te helpen, deelt Kolibrie graag dit e-book met je!

 

In dit e-book:
 

  • Vertellen collega-horecaondernemers hoe zij de coronacrisis overleven;
  • Delen we ideeën en tips hoe je jouw omzet zekerder kan stellen;
  • Krijg je handvatten hoe je jouw bedrijf voorbereid op de toekomst.
     

We gaan weer volle bak aan de slag en kruipen uit dit diepe dal. Want jij verdient het!


Heb je tijdens de crisis personeel moeten laten gaan of zijn zij wellicht zelf op zoek gegaan naar een andere baan? Dan kun je bij Kolibrie Next terecht voor het inhuren van extra personeel.

 

Financiële gevolgen ondernemers

 

De tweede sluiting van de horeca, is een grote klap voor iedereen in deze branche. Ook al mogen restaurants en cafés weer open, aanvullende steun vanuit de overheid blijft nodig.

 

Tijdens de eerste sluiting, op 17 maart is het kabinet naar buiten gekomen met een pakket aan maatregelen om banen en inkomens van zzp’ers, mkb’ers en grootbedrijven op te vangen. Het kabinet stelt tientallen miljarden beschikbaar om bedrijven te ondersteunen. Bedrijven, zoals eet- en drinkgelegenheden, die direct worden getroffen door het virus en hun omzet zien verdwijnen, hebben recht op deze verschillende regelingen welke worden gefaciliteerd door de overheid.  

 

De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) blijft zich inzetten voor verdere uitbreiding van de bestaande steunmaatregelingen. 


Maak je gebruik van payroll via Kolibrie, dan houden wij je rechtstreeks op de hoogte van alle ontwikkelingen en het beleid van Kolibrie hieromtrent.

 

 

 

 

 

 


Meest gestelde vragen
 

 

{{faq.title}}

Cookies

Om je beter te helpen gebruiken wij cookies. Naast de functionele cookies, waardoor de website goed werkt, plaatsen wj ook analytische cookies.

Tevens plaatsen wij marketing cookies waardoor wij en derde partijen jouw internetgedrag kunnen volgen. Meer weten? Lees hier alles over de cookies.

Wil je een optimale website gebruiken, dan is het nodig alle cookies te accepteren. Dat doe je door op "akkoord" te klikken. Indien je kiest voor weigeren, plaatsen wij alleen de functionele en analytische cookies!

Akkoord