Hulp bij verzuim
Hoe goed je team ook draait: verzuim komt altijd een keer om de hoek kijken. Maar hoe ga je er goed mee om? Wat moet je regelen? En hoe help je je medewerker én je bedrijf verder? Wij bieden hulp bij (langdurig) verzuim. Snel, duidelijk en menselijk.
Meer grip op ziekteverzuim en re-integratie
Verzuim kan veel tijd en geld kosten. Met name langdurig verzuim. Ineens zit je met een hoop papierwerk, lastige wetten en veel onzekerheid opgescheept. Wij ondersteunen je om weer grip te krijgen op het verzuimproces. Zo houd jij de focus op je werk en blijft je medewerker goed begeleid.

Hulp bij verzuim = minder verzuim
Met goede begeleiding voorkom je dat iemand onnodig lang uitvalt. En wist je dat we ook helpen om verzuim juist te voorkomen? Denk aan advies over werkdruk, gesprekken voeren of een frisse blik op je HRM-beleid. Zo kan je werkstress vroegtijdig signaleren en een gezonder, vitaler en productiever bedrijf neerzetten.
Ga voor goed verzuimmanagement
Met Paystaff Complete Werkgeverszorg ben je tegen de laagste premie verzekerd bij langdurig ziekteverzuim. Daarnaast zijn wij jouw sparringpartner op het gebied van re-integratie, geheel volgens de Wet Verbetering Poortwachter. Inclusief arbodienst. Neem vandaag nog contact op met onze specialisten voor meer informatie.

Veelgestelde vragen over hulp bij verzuim
Tegen verzuim kun je preventieve maatregelen nemen, zoals een goed verzuimbeleid, tijdige gesprekken met werknemers en een gezonde werkomgeving bevorderen.
Een zieke werknemer moet telefonisch en/of digitaal bereikbaar zijn voor de werkgever en de arbodienst tijdens ziekte, tenzij daar medische redenen voor zijn.
Een bedrijfsarts mag niet zomaar langskomen; daar moet vooraf toestemming voor zijn of het moet via een officiële oproep binnen het re-integratietraject gebeuren.
Je mag bij verzuim niet vragen naar de medische oorzaak van de ziekte of de diagnose. Dat is vertrouwelijke informatie.
Verzuim is niet altijd ziekte. Het kan ook gaan om andere omstandigheden zoals zorgtaken, psychische belasting of conflicten op het werk.
Bij frequent verzuim kun je verzuimgesprekken voeren, de oorzaak bespreken en eventueel begeleiding of aanpassingen op het werk aanbieden.
De werkgever moet zorgen voor begeleiding, een plan van aanpak maken, passend werk aanbieden en samenwerken met de arbodienst of bedrijfsarts.
De re-integratie wordt bepaald in overleg tussen de werkgever, werknemer en de bedrijfsarts, op basis van medische adviezen.
Een werkgever mag regelmatig contact opnemen met een zieke werknemer, zolang dat met respect gebeurt en niet opdringerig is.