15 bespaartips voor horecaondernemers die je nog niet eerder gehoord hebt
Welke bespaartips werken nou écht? We hebben er vijftien op een rijtje gezet die je in ieder geval nog niet eerder hebt gehoord!
Een voorproefje van wat je in het e-book gaat vinden
- Introduceer nieuwe gerechten
Is het al een tijdje geleden sinds je nieuwe gerechten hebt geïntroduceerd? Er zijn vast een aantal gerechten die al een tijdje niet meer zo veel besteld worden. Je hebt het misschien niet door, maar hier loop je omzet op mis. Pas de kaart aan, introduceer iets nieuws en zie je omzet stijgen!
- Automatisering
Binnen het personeelsbeheer kan er een hoop geautomatiseerd worden. Denk hierbij aan het maken van roosters, vakantieplanningen, maar ook het uitbetalen van salaris, verwerken van verlofuren en nog veel meer. Door bepaalde processen te automatiseren bespaar je tijd die je beter zou kunnen besteden.
- Subsidies
Als ondernemer kun je gebruik maken van verschillende subsidies om te blijven innoveren en groeien. Jaarlijks komen er weer nieuwe subsidiekansen vrij. Maak er een gewoonte van om dit jaarlijks te checken en je eventueel aan te melden voor bepaalde subsidies.