Home    /    Blogs    /    Je kunt het meisje wel uit de horeca halen…

#merelvankolibrie

Je kunt het meisje wel uit de horeca halen…

maar de horeca nooit uit het meisje. Hoe herken je iemand die ooit met veel plezier in de horeca werkte?

15 november 2018 Merel #merelvankolibrie

De beste stuurlui staan aan wal, toch?

Maakt niet uit met wie, wanneer en hoe ik uit eten ga, maar ik wil een plekje waar ik overzicht heb over de hele zaak. Zelfs bij een romantische date of een etentje met een vriendin die ik weken niet gesproken heb. Ik wil zien wat er gebeurt. Erg grappig als het gezelschap bestaat uit meerdere (oud) horecamensen, want dan aast iedereen op dezelfde stoel. Trouwens: negen van de tien keer heb ik ook een duidelijke mening over wat ik zie als ik die zaak inkijk. De beste stuurlui staan aan wal, toch? ;-)

 

Tikkie-tijdperk

Zelfs aan het einde van de maand schiet ik nog liever voor het hele gezelschap voor, dan dat we per persoon gaan afrekenen. Al voor het tikkie-tijdperk deed ik het per-persoon betalen in de ban. En ik bedenk me nu dat de tikkie-bedenkers ongetwijfeld ervaring hebben in de horeca.

 

Het oog wil ook wat

“Oh, maar dat kan wel hierin.” Nope. Water drink je uit een glas en niet uit het glas waar de vorige ronde nog thee in zat. Zo’n kelk –met het logo naar voren- is bedoeld voor speciaalbier en niet voor pils. En wijn smaakt het beste uit een mooi wijnglas. Inderdaad: als ik bezoek ontvang, heb ik meer afwas, maar ik weet zeker dat die drankjes toch net wat lekkerder zijn. Bovendien wil het oog ook wat. En nog iets: chips doe je in een schaal. Ik knap helemaal af op mensen die in die zak blijven graaien.

 

 

Iedere dag kan een beetje kerst zijn

Na al die jaren begrijp ik nog steeds niet waarom een familiediner op 25 december meer waarde zou hebben dan een hetzelfde diner met dezelfde mensen op 27 december. Op derde kerstdag kerst vieren: daar is niets mis mee. Het gaat er toch om dat je gezellig samen bent? Ongeacht op welke dag? Eigenlijk zou het ieder weekend, of -beter nog- iedere vrije dag een beetje kerst kunnen zijn. Toch? Oké, vooruit dan, die boom laten we achterwege.

 

 

Laat een reactie achter

Door invullen van dit formulier gaat u akkoord met gebruik van uw gegevens door Kolibrie (zie privacy statement).

Welkom! Kolibrie deelt cookies uit wanneer u een van onze websites bezoekt.

Sorry, geen lange vingers, biscuits of gevulde koeken die uw eetlust bederven. Maar kleine (tijdelijke) tekstbestanden voor uw pc.
Dankzij cookies hoeft u niet steeds dezelfde informatie in te voeren of te downloaden wanneer u bij ons terugkomt. Lekker handig!
Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke en statistiek-cookies helpen ons de site te verbeteren.
Wilt u liever een optimaal werkende website? Laat dan alle vinkjes staan. Meer info

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing
Akkoord