Home    /    Blogs    /    Door de grond

#merelvankolibrie

Door de grond

Onder het motto ‘leedvermaak is leuk vermaak’: blunders, verzameld onder collega’s.

26 juni 2018 Merel #merelvankolibrie

De wiskundeleraar

“Mijn oudste zoon zit in groep 8 en moet een keuze maken voor een middelbare school. Tijdens een open dag raak ik aan de praat met een oudere man die informeert naar mijn ervaringen op de Havo. Ik vertel hem over die vre-se-lijke wiskundeleraar die echt geen gevoel voor humor had en over de parodie die we op zijn achternaam hadden verzonnen. Ik zie een lach rondom zijn mondhoeken en ga nog even verder. Totdat hij vraagt: “Hoe noemden jullie mij?” Om vervolgens met een stalen gezicht te vertellen dat hij dertig kilo afgevallen is.”
 

Nachtdienst

“Ik werk net in een café, als er ’s ochtends een paar mannen aanschuiven die zonder blikken of blozen een halve liter bier bestellen. Om tien uur ’s ochtends! Ik ben in shock en laat dat ook duidelijk merken aan mijn collega achter de bar. Die mannen hebben in mijn ogen ongetwijfeld een alcoholprobleem. Totdat één van die mannen achter me opduikt en me vraagt of ik nooit een borrel drink na werktijd. Blijken ze uit de nachtdienst te komen…”

 

Simon(e)

“We bezoeken het MuZIEum in Nijmegen waar we gaan ervaren hoe het is om blind te zijn. Belangrijk onderdeel is een rondleiding in het pikkedonker en de dame die ons ontvangt, vertelt dat Simon ons zo gaat rondleiden. Ze brengt ons naar een volledig donkere ruimte en Simon stelt zichzelf uitgebreid voor. Ik meen een vrouwenstem te horen, terwijl de dame het toch echt over een ‘hij’ had. Omdat ik me afvraag of dit onderdeel is van de niet-kunnen-zien ervaring, stel ik meteen de vraag of hij nu een man of vrouw is. Het is even stil, totdat Simon ongemakkelijk vertelt dat hij vorige week nog door het leven ging als Simone.”

 

Nieuwe bezem

“Een groepsapp aangemaakt om een gezamenlijk kado te verzinnen voor een vriend die een housewarming geeft. Na twee dagen heen-en-weer appen, kom ik tot de ontdekking dat ik per ongeluk ook Nienke toegevoegd heb. Zijn ex-vriendin. En dat terwijl we op die app hebben zitten ouwehoeren over een nieuwe bezem, want “die heks zal wel weggevlogen zijn op de oude bezem.”

 

Medium graag

“Mijn eerste baantje in een restaurant. Na een paar weken in de afwas, mag ik de bediening in. Een gast bestelt een hamburger, medium graag. Bloedserieus vertel ik hem dat we maar één maat hamburgers hebben.”

Laat een reactie achter

Door invullen van dit formulier gaat u akkoord met gebruik van uw gegevens door Kolibrie (zie privacy statement).

Welkom! Kolibrie deelt cookies uit wanneer u een van onze websites bezoekt.

Sorry, geen lange vingers, biscuits of gevulde koeken die uw eetlust bederven. Maar kleine (tijdelijke) tekstbestanden voor uw pc.
Dankzij cookies hoeft u niet steeds dezelfde informatie in te voeren of te downloaden wanneer u bij ons terugkomt. Lekker handig!
Geef hier aan welke cookies we mogen plaatsen. De noodzakelijke en statistiek-cookies helpen ons de site te verbeteren.
Wilt u liever een optimaal werkende website? Laat dan alle vinkjes staan. Meer info

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing
Akkoord